Grønn bading – den nye akingen?

Image

Badetemperrrr…aturrrr: …å… å..!
V…v…vannkvalitet: 1 stygg plastbåt i veien, ellers fint.
Badevær: To lunkne minusgrader og behørig julesnø.
Badevakter: Minst to. En livbøyle.
Drukningsulykker: 0.
Kuldesjokk: Antagelig 0, men flere var mistenkelig lystige i etterkant.
Oppmøte: 7 (!) i vannet, opptil flere langs kaien.

Som det insisteres i sangen: Ja, nå er det jul – igjen! I det minste er det adventstid. Og hva passer vel bedre da enn å kompensere for den skrikende lysdekor som preger Vågens pubfasader, med lys levende skrål fra hutrende, leende – og etter hvert lillafargede – grønne badere? Er det ikke egentlig dét julen handler om; grønn bading? Den debatten burde vi tørre å ta.

Det står i alle fall ikke på motet i Rogaland. Hele 70 snøkledde tær mistet følelsen denne mandagen, og 20 av dem tilhørte debuterende grønne badere. Det varmer (og er dermed sårt trengt). Reaksjonene i kjølvannet av den overraskende lange svømmeturen var udelt positive – enten det, eller så var smilene stivnet fast fra den uunngåelige grimasen alle gjør i møte med vannflaten. Det var i alle fall ingen sure miner å spore, noe som kan tyde på at grønn bading kanskje bør promoteres som den nye akingen i julehyggeøyemed?

Det er dog verdt å merke seg at julebading er en aktivitet som må ledsages av behørig juleforsiktighet, noe bystyrerepresentant Torfinn Ingeborgrud var påpasselig med å presisere før det bar uti. Juledrukning er et onde, og det var således naturlig å utpeke grønne badevakter for anledningen. En slik praksis vil måtte videreføres ut vinteren, da kuldesjokk er en reell trussel mot julehygge. Rogaland vil oppfordre Oslo til å ta dette i betraktning på onsdag, med deres 17 minusgrader.

Og nå: pepperkaker! Gledelig advent!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s