Hvor er alle sammen? Må jeg gjøre dette alene?

Image

Badetemperatur: Helt streit.
Badevær: Grått, vått og kjølig – akkurat som vi liker det.
Grønne badere: 6!
Andel badere som var fra Nederland: 1/6.
Antall sponsede badehettemeldinger: 1 ❤

Denne ukens bad forløp på mange måter slik en kan se for seg at den plent nødvendige samfunnsomleggingen fra fossilt til økologisk kommer til å foregå: Først, på slaget fire, dukker en enslig grønn politikerspire opp ved den brune bronsestatuetten som stritter opponerende opp fra de grå steinhellene rundt Fisketorget. Lufta er fuktig, og lukter av eksos. «Hvor er alle sammen? Må jeg gjøre dette alene?» Motløsheten griper om noe inne ved ryggsøylen, over mellomgulvet.

Med ett lunter en ung mann i ullgenser frem fra rundt hjørnet. Det er Knut, fra hovedstaden – sentralstyrets mest omstreifende bader; en regelrett grønn Askeladd. Gjensynsgleden er stor nå, ved svanetrappen, og ordet «håp» fremstår ikke lenger som en uutholdelig klisjé uten substans. Det blir bad.

Men hvem skal fotografere begivenheten? Her er ingen uten badetøyet klart, og verden må vite! Verden må ha innsyn! Før spørsmålet rekker å infisere de muntre badehjerter med tvilens råte, dukker Halvard opp. Den nyvalgte kassereren i Grønn Ungdom Rogaland utbasunerer med fynd og klem at: «Hei, det kommer en nederlender og bader med oss!».

Før noen har rukket å summe seg, dukker også det nyeste tilskuddet til badelauget opp – en ung idealist som presenterer seg for Knut som Amund. Dette blir hans tredje bad, og allerede har han fått med seg et par kamerater som vil være med, de er bare litt forsinket av kollektivtransportens sedvanlige ettermiddagsmøte med privatbilismen. Vi venter, altså.

Nederlenderen, Alex, dukker opp først. Engelskglosene sitter løst, så vel som latteren. For en artig type han er! Vi formelig hopper av glede, under påskudd av oppvarming før vinterbad er gunstig.

Image

Det viser seg også at han har med seg en fransktalende kamerat som disponerer et speilreflekskamera. «Oh, cool!» sier vi, og nikker ivrig da han spør om han skal ta bilder av oss. «Yes, we have a blog! Maybe you could send them to us?» Og ikke nok med dét! Det viser seg snart at Alex’ fotograferende venn på innerlommen har et undervannskamera lik det Torfinn har brukt de siste badene, og vi kan låne det! I løpet av ti minutter har ukens bad gått fra å risikere å bli et lavpunkt uten sidestykke, med en enslig badende i gråvær uten håp om å bli avbildet i sosiale medier, til å bli et flerkulturelt bad med minst like gode medieforhold som ellers, og med stemning i toppsjiktet av hva som er mulig gitt vær og dagsform.

Når Amunds unge venner har ankommet, hiver vi oss i det. Vannet river i huden, men vi enser ikke kulda. Vi er eleverte. Vi skriker til det håndholdte kameraet som er blitt med oss ut i det nå opprørte havnebassenget. Vi ler som bare mennesker hvis overlevelsesinstinkt har slått inn kan le. Vi svømmer for livet.

Å, apropos livssvømming: Husk å støtte Tour de Grønn Bading! En av måtene du kan gjøre det på er ved å kjøpe spalteplass på badehetta mi! Det er som en eller annen reklamekonsulentperson ville ha sagt: «Kjenner du noen med labert selvbilde som trenger en boost? Skal du fri til kjæresten, eller gratulere din bror med dagen? Ønsker du bare å uttrykke din støtte til den grønne bevegelsen?

Invester i et budskap for fremtiden! Du velger selv hva badehetten skal formidle. Kun 10 kroner per bokstav!

For mer omfattende beskjeder – eller tegninger – kan du kjøpe et større, eksklusivt badehetteområde (5×5 cm) for kun kr. 300,-.

Bestill på lagenost@gmail.com

Eller bare støtt «Tour de Grønn Bading» på: 3910.46.88482″

Ses neste uke!

PS: Alex sin fransktalende venn har enda ikke mailet over fotomaterialet, men så snart det foreligger blir det både video og bilder.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s