Grønt jubileumsbad i Follo!

94

De bader hver uke i Oslo. Det er på tide at vi følger opp med bading i Ås også!

Kommentaren på facebook var startskuddet til et engasjement som begynte med snøbading i Andedammen på campus til Universitetet for miljø- og biovitenskap rett før jul i 2012.

27918_581904558490314_710495504_n

Første Follobad i Andedammen ved UMB i desember 2012.

En gjeng på 5 personer dro fra studier og jobb for å rulle i snøen. Snøbading med budskap om en grønnere politikk. Forskrekkede tilskuere stoppet opp og stilte seg muligens spørsmålet om verden ikke sto til påske, men det har den altså gjort. Det har badingen vår også.

6

En nydelig dag i Drøbak.

Det er 24.mars og vi hopper i havet for tiende gang. Våren er på fremmarsj, og vi gleder oss til vennligere badetemperaturer. For mange er det tid for påskeferie. De fleste har dratt til fjells for å nyte lange skiturer, god mat og drikke. Andre tilbringer kanskje tiden i byen på utekafè med planer om konsertbesøk, teater eller turer i parken.  Noen ferierer, noen jobber. Noen feirer ikke påske. Det er uansett søndag og vi bader.

Stranda er full av barnefamilier. Bålfyring og løpende barn som leker i fjæra. Svaner på utkikk etter matrester. Vi myser mot horisonten. Blå himmel og strålende sol. Vi tilbyr påskesjokolade, appelsiner og MDG-info.

1 (1)

Påskesjokolade til alle badere og strandgjester!

Tre tilsynelatende vanlige turgåere. Turgåere som plutselig flekker av seg ullgensere, stilongser, sko og sokker.

7

«Vanlige» turgåere?

9

– Nei, vi er grønne badere!

Vi har badet for et oljefritt LoVeSe, for en grønnere politikk, for bevaring av ulveparet i Østmarka, for fellesskap og samhold, og fordi vi synes det er gøy! Vi har badet i sludd, i snø, i hav, blant isflak, svaner og stokkender. 10 fantastiske og unike bad for å vise at vi virkelig TRENGER grønne representanter på Stortinget som kan påvirke politikken i en mer klimavennlig retning.

95

96

992

10 bad i år. Det er bare 24 søndagsbad igjen til valget.

Reklamer

2 responses to “Grønt jubileumsbad i Follo!

  1. Gratulerer 🙂 Det er en fin ting å gjøre sammen og jeg blir glad av å lese oppsumeringa.

  2. Takk Liv! Ja, vi har blitt en gjeng med mer eller mindre faste badere som stiller opp selv når været ikke er på vår side. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til, og av alle andre grønne badere over hele landet! Hurra for badeglede 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s