Ein kan då bada på fjellet!

Det er påskeferie, difor er plutseleg alle på ferie og på kvar sin kant. Allikevel kan ein ikkje oppføra seg som seige politikarar som trur at heile verda er på ferie berre av di dei er det. For Klimaet tek nemleg ikkje Ferie – og det hugsar me på, iallfall to av oss, medan me spaserer ut i snøen, vekk frå det kjekke lyet bak hytta, til den opna plassen der vinden kjem blåsande Overaltifrå.
Image

Her var det jommen kaldt.

Det er ikkje noko fjord på fjellet som me veit om, men snø er berre vatn som er kaldt. Sjølvsagt kan ein symja i snø. Spesielt når snøen er så djup at ein tråkkar gjennom sånn at ein har snø til over kneet. Det låg halvtjukk skare over snøen, skarpt, litt som isen i fjorden.

Badande vestfoldingar på Fjellet: 2
Badevêr: Kaldt i vatnet (!), sånnpasse i lufta – perfekt
Skigåarar som kom forbi og spurde kva me dreiv med: Ingen :- (

Image

Snøen er fin. I snøen kan ein bada, basa, aka og ikkje minst stå på ski. Utan snø hadde me måtte ha hjul under skia når me skulle ha skirenn. Utan snø, måtte me byggja snømann av andre ting, som til dømes halm (halmmann) eller strå (stråmann). Me måtte aka i gjørma – og det er mykje verre å koma heim med gjørmete klede enn våte klede, så alle hadde slutta med aking. Dessutan er det fint at snøen kjem om vintaren og ikkje om sumaren, for då hadde me måtte feira St. Hans på fjellet og feira jul på stranda. Og viss alle skulle kasta søppelet sitt i snøen, ville me fått colaboksar i ræva når me akte, og embalasje i munnen når me ramla. Sånn vil me ikkje ha det.

Image

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s